Uppdaterad lagstiftning och nya möjligheter för affärsnytta

Leslie-och-Fadi-e1504637007916

Vad är en paus – frisk luft, en cigarett eller en bönestund? Kan en mamma passa sina egna barn?

I början av året trädde en ny tolkning av diskrimineringslagstiftningen ikraft, lagen skärper kraven på arbetsgivare att aktivt arbeta förebyggande med samtliga sju diskrimineringsgrunder.

Vi kommer att belysa de möjligheter som följer med en inkluderande verksamhet genom föreläsning, samtal, reflektion och inspiration. Vi kommer att arbeta med tankeväckande forskning och fakta och använda anpassade metoder och verktyg som kortspel och interaktiva övningar för att sätta igång processer som förändrar synen på mångfald, inkludering och affärsnytta.

Vi börjar med att förankra varför arbetsgivare är avgörande för ett inkluderande samhälle, vi fortsätter med en begreppsverkstad för att vara eniga om vad vi pratar om och avrundar med praktiska råd och systematiska metoder för ett framgångsrikt arbete för en inkluderande arbetsplats.

Vi kommer att visa hur man kan lyfta upp frågor som kan skava till ett konstruktivt samtal.

Vi utmanar nutid för att förändra framtid, så ta med dig alla frågeställningar du har, så lyfter vi upp dem och diskuterar hur värderingar kan vara vägledande i de flesta situationer.

Magdalena Nour och Kate Plaskonis från MINE uppdaterar och vägleder oss genom ämnet. Seminariet riktar sig särskilt till ledning, styrelse och ägare, då frågan är högst relevant för företagets styrning.

Varmt välkomna!

Datum och tid

Plats

Handelskammaren, Skeppsbron 2, Malmö Börshus, vån 2, Malmö

Anmälan hittar du här.