Sommarmingel 2018

Högtidligt och kunskapsrikt avslutade vi mentorskapsprogrammet igår!

Mycket har hänt med våra adepter – någon fick jobb eller praktik, någon fick möjlighet till de första intervjuarna och någon vill se över sitt yrke och satsa på något nytt. Men även mer hände till våra mentorer, anställda på företag i Skåne. De fick ”ny kunskap, insikt, kulturförståelse och grund till att dagligen i arbetet och i vardagen förstå och bemöta andra människor”. Det är mentorerna som kommer att driva förändringen i sina organisationer, utmana övriga anställda och utveckla sina företag till att vara inkluderande och lönsamma.

Vi lyssnade på fantastiska Fairooz Tamimi och komiker Omar Marzouk, som delade sina tankar om hur viktigt det är att kunna skratta och att det är humor som kan riva barriärer mellan kulturer och människor.

”Diversity is the absence of intuitively understanding each other. The challenge to see things in another perspective.” Kasper J Knudsen, Phd i Antropologi och Chief Consultant på LIVING INSTITUTE, avslutade med ett annorlunda perspektiv på inkludering och vad det egentligen innebär att sträva efter mångfald.

20180531_173628(0)