Pressinbjudan till er som följer samhällsdebatten om invandring och integration.

 

 Onsdagen den 17:e augusti besöker MINEs ordförande Fredrik Krüeger Örebro och berättar om MINE, mångfald, möjligheter och lösningar!

Presslunch

Ett resutatrikt koncept ska spridas!  Under hösten kommer konceptet MINE att etablera sig i Örebro. Idén bakom MINE är att underlätta nyanländas insteg på arbetsmarknaden och att samtidigt främja kompetensförsörjningen i länets företag.

MINE som har funnits i Malmö sedan 2003, och som mött tusentals adepter, bygger på en modell som idag ger sju av tio ett fast arbete. Hjärtat i verksamheten är mentorskapsprogrammet Be a friend of MINE.

MINE startade i samspel mellan näringslivet, kommunen och föreningar i Malmö kommun och har idag 56 aktiva partners. Bland dem E-on, IKEA, HSB, Ikano Bank, Malmö Stad och Malmö Högskola. Örebro blir den första regionen vid sidan av Skåne som får chansen att låna in MINEs modell. Drivande bakom etableringen är föreningen Open Up! i Örebro.

Missa inte chansen att träffa Fredrik Krüeger. Presslunchen arrangeras av Open Up! i Örebro och bland gästerna finns såväl ledande politiker som näringslivsföreträdare och föreningsrepresentanter.