MINE söker driven projektsamordnare till ESF-projektet SAMSPELET!

MINE söker driven projektsamordnare till ESF-projektet SAMSPELET!

MINE är Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Vi arbetar utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv där mångfald kopplas till organisationsutveckling och affärsnytta. MINE står för Mentorship, Inspiration, Networking och Education och det är dessa fyra grundpelare som vår organisation vilar på.

Nu vill vi förstärka vårt team med en driven och vass samordnare för vårt projekt SAMSPELET som drar igång under november 2015.

Samspelet är ett ESF-projekt inom programområde 2 vars mål är att skapa en öppnare arbetsmarknad för utrikesfödda arbetssökande. Syftet med projektet är att få företag och organisationer att inse vikten av ett normkritiskt mångfaldsarbete där vi alla måste ta ansvar, öka den sociala inkluderingen samt förmedla insikten om att arbetet med mångfald är ett kontinuerligt och strategiskt utvecklingsarbete som vi aldrig kan prioritera bort.

Projektets modell innefattar en traineeverksamhet för utrikesfödda arbetssökande ute på projektets samarbetsföretag. Projektet kommer även att genomföra utbildningskoncept för projektets målgrupp samt för medarbetare på företagen (både vad gäller handledning och mångfaldsutveckling).

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att samordna och utveckla projektet vad gäller traineeverksamheten och att driva arbetet framåt inom angiven tidsplan och uppsatta mål, i samarbete med projektets projektledare samt verksamhetsledare. Du kommer i samråd med företagens kontaktpersoner att matcha individ och kompetens med de traineeplatser som projektet innehar samt ansvara för uppföljning ute i verksamheterna och i detta vara ett handledarstöd.

I tjänsten som projektsamordnare krävs det att du har mycket god förmåga att arbeta självständigt, få andra att samverka samt vana av att hålla i företagskontakter. Du kommer att ta fram och implementera diverse utbildningsmoment för handledarna på företagen samt arbeta med marknadsföring och extern kommunikation av projektets insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för samhällsförändringar och som drivs av att förbättra, påverka och utveckla. Din mission i livet är att göra skillnad och du identifierar dig med MINE:s vision ” Vi utmanar nutid för att förändra framtid”- som en viktig del av MINE-teamet är du med och bidrar till ett mer inkluderande Sverige!

Vi jobbar med breddad rekrytering vilket innebär att vi lägger större vikt vid den personliga lämpligheten än de formella meriterna. Din utbildningsbakgrund skall ha relevans för tjänsten samtidigt som tidigare arbete med EU-projekt är meriterande. Vi ser gärna att du motiveras av resultat och drivs av att arbeta med målstyrning. Tidigare erfarenhet av rekrytering och/eller matchningsarbete är en självklar fördel, då tjänsten går ut på att matcha arbetssökande med rätt traineeplatser.

Vi söker en kollega som är engagerad, utåtriktad, handlingskraftig och idérik samt som brinner för mångfald och inkludering. Mångfaldsutveckling, jämställdhetsintegrering och normkritiskt förhållningssätt är något självklart för dig och du har god erfarenhet av arbete med arbetssökande med internationella meriter. Är du själv utrikesfödd så är det ett plus, eftersom arbetet kräver bra insikt i arbetsmarknadens villkor för utrikesfödda arbetssökande.

Är du vår blivande kollega?

11025181_1097036643646475_6137383709828976828_n

SKICKA IN DIN ANSÖKAN REDAN IDAG! 

Övrigt
Vi intervjuar fortlöpande, så du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Varaktighet arbetstid
Heltid. Provanställning, 6 månader. Tillträde: den 1 november 2015 (kan diskuteras). Därefter visstidsanställning till och med 31 december 2017.

Ersättning
Enligt avtal.
Kollektivavtal finns.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2015-08-05
Maila din ansökan till jobb@mine.se

Kontakt
För frågor kontakta verksamhetschef Maja Mutsson, maja.mutsson@mine.se

Mine Ideell Förening
Adress: World Trade Center
Skeppsgatan 19
21119 Malmö