MINE lanserar ambassadörer!

Bild på MINE:s ambassadörerVad har en forskare, en HR-specialist och en entreprenör gemensamt? Det är tre yrkesgrupper som några av den ideella föreningen MINE:s nya ambassadörer representerar. Sex framgångsrika personer och profiler har valt att ta ytterligare ett steg mot mångfald inom arbetslivet och i samhället i stort genom att bli MINE:s ansikte utåt.

Aktivisten, egenföretagaren och författaren Sofia B. Karlsson, socionomen Suzana Dimitrescu, forskaren Jesper Fundberg, HR-specialisten Elisabeth Holgersson, religionshistorikern Jeanette Ohlsson och egenföretagaren, samhällsentreprenören och sociologen Angeli S Hederberg är de sex personer som har blivit utsedda till MINE:s första ambassadörer.

– Det känns väldigt roligt att kunna presentera de här namnen, och knyta de här personerna närmare föreningen. De är alla människor som vi har samarbetat med på olika vis. De ger oss en bredd och kan sprida vårt budskap på olika arenor, säger MINE:s verksamhetsansvarig Maria Chowdhury.

Deltar i verksamheten
Ambassadörerna är personer inom näringslivet, den offentliga sektorn och akademin som arbetar aktivt för ökad mångfald – inom arbetslivet såväl som i hela samhället. Som ambassadörer för den ideella föreningen kommer de att vara involverade i verksamheten, bland annat som föreläsare och förespråkare. Samtliga finns mer detaljerat presenterade här.

– Vi är så klart jättestolta över att de vill prata för MINE och ge oss draghjälp. Vi som jobbar för samma sak, ökad mångfald, måste hjälpa varandra. Självklart hoppas vi också att våra medlemmar får upp ögonen för de här duktiga personerna och tar deras hjälp i sitt arbete. Det kan ju nämligen aldrig bli för mycket mångfaldsarbete. Tvärtom måste det vara ständigt pågående för att få en bestående effekt, säger Maria Chowdhury.


För ytterligare information:

Ida Gunnarsson
Kommunikatör
0709-63 18 82
ida.gunnarsson@mine.se