Mentorskap – en möjlighet att göra skillnad på riktigt

En tidig majmorgon träffar jag en av våra mentorer och adepter på ett av Malmös caféer. Leslie och Carlo matchades ihop som mentor – adept inför ett av MINE:s mentorskapsprogram som gick av stapeln i oktober 2015. Leslie Alfredsson (mentor), marknadschef på Pixelant AB samt egen företagare med bakgrund inom kommunikation och PR kom själv i kontakt med MINE 2012 då hon var ny i Sverige. Leslie kom då in i ett av MINE:s mentorskapsprogram som adept och fick en mentor som hon berättar har spelat en stor roll i vart hon befinner sig idag. Efter att ha blivit ihopmatchad med sin mentor dröjde det inte länge innan Leslie hade ett arbete och hon betonar vikten i att ha någon utomstående som är ett bollplank och som står vid sidan av och hejar på. ”Men det är hela tiden viktigt att komma ihåg att det är adepten som styr”, säger Leslie. Det är adepten som måste bestämma sig för att förändring ska ske.

Leslie_Carlo

Efter sin egen erfarenhet som adept bestämde sig Leslie för att hon ville ge tillbaka det hon fått av sin mentor. Därför anmälde hon sig under hösten 2015 själv som mentor till Be a friend of MINE – mentorskapsprogram. Det var genom programmet som hon träffade sin adept Carlo Pérez Alberti som bland annat har en master i Business administration med inriktning på Internationell marknadsföring och varumärken.

Det första Leslie och Carlo gjorde när de träffades var att sätta gemensamma mål med sina träffar och med den kontakt som de nu etablerade. En kontakt som vuxit sig starkare och som idag är en vänskapsrelation. Utifrån de gemensamma målen blev det lättare att lägga upp ett samarbete inom ramen för mentorskapet. Carlo, som vid programmets start hade ett arbete, men som av olika anledningar var osäkert och inte heller det som Carlo helst vill arbeta med utifrån sin kompetens, berättar hur viktigt det är att ha någon som tror på en. ”Att komma till ett nytt land och helt börja om och både lära sig ett nytt språk och en ny kultur är en utmaning. Att i detta också hitta vägar att etablera sig på arbetsmarknaden utan nätverk gör det ännu tuffare. Jag blev tipsad om mentorskapet hos MINE genom en vän och kände att detta kanske är ett sätt för mig att faktiskt komma vidare, knyta nya kontakter och hitta nya vägar att kunna använda min kompetens på” berättar Carlo. Carlo berättar vidare att mentorskapet ledde till att han började se sig själv utifrån nya perspektiv. ”När man söker jobb efter jobb utan att något händer trots att man har kompetensen så hamnar man lätt i en svacka som det kan vara svårt att ta sig upp ifrån. Men Leslie hjälpte mig att komma ur denna genom att uppmuntra men även genom att ställa krav. Det var bara jag som kunde ändra min egen inställning och detta fick Leslie mig att inse”.

Leslie och Carlo berättar att de hade en gemensam strategi. De höll hela tiden koll på relevanta jobb utifrån Carlos profil och kompetens. Men de valde med omsorg och la inte ner onödig tid på att söka arbeten som Carlo inte ville ha eller hade för hög kompetens för. Siktet var hela tiden inställt på att Carlo skulle kunna använda sin kompetens och sin specialistkunskap i sitt kommande arbete. Därför sökte de ca ett jobb, eventuellt två, i veckan. Varje ansökan fick ta sin tid och de bollade emellan varandra för att spetsa till och anpassa ansökan till det arbete som utannonserades. Leslie gav också Carlo tipset att hela tiden följa upp sin ansökan och ringa och presentera sig för arbetsgivaren efter att ansökan var inskickad. Och strategin gav resultat. Carlo berättar att han nu i efterhand verkligen förstår vikten av att ta kontakt med företaget och arbetsgivaren för att visa ett ökat intresse och för att etablera en kontakt. Detta är en av alla de viktiga lärdomarna som han fått med sig genom sin mentor och det var också detta som resulterade i att han idag har hunnit arbeta ett par veckor med vad han säger är hans drömyrke där han får använda sin kompetens inom försäljning, marknadsföring och sin marina kunskap.

Leslie säger också att även om man som mentor känner att det inte alltid finns tid över så är mentorskapet en sådan flexibel metod. ”Det finns absolut ett värde i att träffas och de mötena ska man inte tänka bort, men det finns även flera andra sätt att bygga en relation mellan mentor och adept. Vi har haft kontinuerlig kontakt både genom att ses, men även genom mail, telefonsamtal och sms. Det behöver inte finnas några hinder som att stötta en person och du får mer tillbaka än du någonsin kan ana. Det är inte bara jag som givit Carlo nya perspektiv, han har givit mig otroligt mycket både som mentor och som vän.

Jag fortsätter vidare mot en ny arbetsdag, varm i hjärtat över den skillnad som mentorskap verkligen gör. Det är inte mycket som krävs för att stötta en person att komma vidare och det som ges tillbaka kan vara så oändligt mycket mer än det du egentligen behöver ge.