“Det bästa med programmet är möjligheten som ges att träffa nya personer med så mycket kompetens”

DSC02194Katharina Brugge, ledarstrateg på Region Skåne, har genom Be a friend of MINE mentorskapsprogram matchats med Aleksandra Chrcanovic, jurist från Polen med 3 års erfarenhet från den offentliga sektorn. Katharina berättar att mentorskapsprogrammet har givit henne en spännande möjlighet att få lära känna och följa en annan person på hennes resa. ”Varje dag och vid varje möte har vi lärt oss nya saker av varandra. Det bästa med programmet är möjligheten som ges att träffa nya personer med så mycket kompetens” säger Katharina.

Aleksandra, som har bott i Sverige i 3 år, har sedan hon kom till Sverige arbetat inom städ och studerat svenska på SFI. Det var under sina svenskastudier hon fick höra talas om Be a Friend of MINE mentorskapsprogram. Hon hade då redan förstått att det många gånger krävs kontakter och nätverk för att hitta jobb i Sverige inom det yrkesområde hon själv är utbildad. Att ha en mentor har dessutom hjälpt henne att hitta motivationen och stärka sitt självförtroende. ”Tack vare Katharina bestämde jag mig för att försöka komma vidare utifrån mina meriter”, säger Aleksandra.

DSC02208

Både Katharina och Aleksandra ser det som spännande utveckling att delta i Be a Friend of MINE mentorskapsprogram. En utmaning har varit att hitta rätt balans mellan vänskap och allvar i mentor-adept relationen. Katharina tycker därför att det är viktigt att sätta mål och att utmana varandra. Hon jobbar själv med mentorskap och utbildningsinsatser för chefer inom Region Skåne där också Aleksandra kommer att ta del av några av aktiviteterna. En bra ingång för Aleksandra som gärna vill jobba i den offentliga sektorn.