Alla behöver börja sin resa någonstans!

Nyligen hade vi på MINE chansen att besöka Simpliday för att få veta lite mer om hur det går för Sebastian och Anas, ett av våra mentor-adept par som påbörjade sin resa tillsammans i MINE:s mentorsprogram som startade i maj.

Anas är idag 30 år och kom till Sverige som flykting från Syrien för ett år sedan. Han är utbildad dataingenjör och blev genom MINE matchad med sin mentor Sebastian Mutsson, CTO på Simpliday.

Simpliday är ett Malmöbaserat bolag med fokus på utveckling av en app som förenklar användarens vardag genom att samla möten, ”to do´s” och andra åtagande på ett och samma ställe samt genom att ge användaren förslag på prioriteringar och aktiviteter utifrån dennes beteende.

Sedan mentorskapsprogrammets början träffades Sebastian och Anas ofta och upplevde att det alltid kändes spontant och bra att ses.  Sebastian har från start tyckt att det är givande och lärorikt att följa Anas på hans resa.

”Det känns bra att ge tillbaka det som jag själv fick när jag hade en mentor i början av min karriär. Dessutom är det också en bra förmåga att som mentor kunna vara inlyssnande till Anas behov, men samtidigt också våga ställa krav.”

I augusti, två och en halv månad efter att Sebastian blivit Anas mentor, ledde mentorskapet till en kvalificerad praktik för Anas på Simpliday som data researcher.

”Jag är jättetacksam för chansen som MINE har gett mig i och med mentorskapet. Det är spännande att kunna utvecklas i min professionalitet redan nu, bara ett år efter att jag kom till Sverige”

Ännu en fantastisk nyhet är att Anas planeras anställas på Simpliday och inom ramen för sitt kompetensområde och börjar som medarbetare på företaget nu vid årsskiftet.

Sebastian berättar att ambitionen ALLTID varit att Anas skulle försätta jobba hos dem efter praktiken, om allt gick bra. ”Vi behöver folk hela tiden och alla behöver börja sin resa någonstans och få chansen!”

Detta innebär nu en spännande utmaning och utveckling för Anas som har som mål att fortsätta arbeta inom IT parallellt med att han studerar för att avsluta sin utbildning som dataingenjör.

Vi ser fram emot att träffa Anas i hans nya roll på Simpliday framöver!